Vertrouwen.. maakt courtage onbelangrijk!

Gepubliceerd op 12 september 2021 om 07:50

Vertrouwen.. maakt courtage onbelangrijk!

 

Een woning verkopen is niet iets wat de gemiddelde persoon dagelijks doet. Een wirwar aan zaken die geregeld moeten worden en een kruispunt in het leven waarbij elke keuze essentieel is. De zes basisbehoeften van een mens komen in ons vak allemaal naar voren.

 

  • Behoefte aan zekerheid/veiligheid
  • Behoefte aan variatie
  • Behoefte om belangrijk of waardevol te zijn
  • Behoefte aan liefde en verbondenheid
  • Behoefte aan groei
  • Behoefte om een bijdrage te leveren aan het grotere geheel

 

Als makelaar kom ik vaak in gesprek met mensen die niet wisten welke keuze zij moesten maken en willekeurig 3 makelaars benaderden. 3 makelaars die alle drie nagenoeg hetzelfde aanboden. Het is een bekend fenomeen dat meestal de laatste makelaar de opdracht krijgt, omdat het eerste verhaal al weer vergeten was en het verhaal nagenoeg als hetzelfde werd ervaren.

 

Doordat ik als makelaar altijd voor vertrouwen en kwaliteit ben gegaan kwam ik tot de "echte" essentie voor het krijgen van een opdracht. De essentie van de gunning ligt niet bij de courtage of hoe geweldig jij kunt praten. Het gaat hier niet om jou. Het gaat om de opdrachtgever. De essentie van de gunning van een opdracht ligt bij vertrouwen. 


Vertrouwen in jouw handelen als makelaar. Het vertrouwen in de helpende hand op een kruispunt waar zij de weg niet kennen. Ik neem en nam al mijn opdrachtgevers altijd bij de hand. Omdat ik altijd, oprecht, het beste met mijn opdrachtgevers voor heb. Daarnaast luister ik naar hun verhaal en vraag door. Ik vraag door omdat ik oprecht geïnteresseerd ben in hun gedachtegang en hun motivatie om te verhuizen. 

 

Maar het ging en gaat mij niet alleen om de opdracht. Het belangrijkste voor mij is een samenwerking met een opdrachtgever die mij vertrouwd. Een persoonlijke band. Een opdracht met een plan waar wij samen achter staan. Een samenwerking op basis vertrouwen. Want dat is wat telt!

 

Als makelaar scoor ik gemiddeld 98,2% bij waardebepalingen, ik ben ook zeker niet de goedkoopste en onderhandel bijna nooit over mijn courtage. Ben jij benieuwd hoe ik dit doe en wil je hiervan leren? In een persoonlijk, vrijblijvend gesprek vertel ik je graag wat ik doe en vooral: waarom! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.